La Parròquia

DIADA DE REIS

El dissabte 13 de gener es va fer la festa dels Reis a la seu de Llar de Maria de Sant Just Desvern. Van venir 32 mares més els seus fills i algun acompanyant. També van col·laborar nombrosos voluntàris i les coordinadores de Castelldefels i de Sant Just Desvern. FOTOGRAFIES

LLAR DE MARIA

A la nostra parròquia, des del novembre de 2022, ha començat a funcionar l´entitat “Llar de Maria”.

“Llar de Maria” és una associació orientada a defensar, acollir i protegir la vida humana des de la seva concepció fins a la seva mort natural, ajudant i acompanyant a la dona embarassada en totes les seves necessitats materials, humanes i espirituals, abans del naixement i durant el primer any de vida del nadó.

És una associació sense ànim de lucre i posada sota la protecció de la Mare de Déu per ajudar a las mares a dir SI a la VIDA. Té dos pilars en la seva actuació: la maternitat i l´evangelització; i especialment ajuda a la dona per potenciar la seva autoestima i l’autonomia personal.

Origen i extensió

Des de la seva fundació, a Badalona l´any 2014, s’han atès més de 2.000 mares i 2.000 nens han pogut néixer amb l´ajuda de a l’Associació. Està dirigida per una junta de set dones laiques que voluntàriament lideren el projecte.

L´associació, actualment, està funcionant a 16 seus repartides en parròquies de Calalunya i Madrid. Cada seu té una coordinadora professional i un grup de voluntaris, amb diferents perfils, que s’encarreguen del  funcionament ordinari i de les necessitats de les mares i les seves famílies. Les parròquies i els voluntaris son l’autèntic motor de la feina que es fa.

Les seves activitats

Es formen grups de suport, grups de teràpies guiades per una psicòloga, s’imparteixen tallers de formació laboral, borsa de treball, sessions sobre l´embaràs, la maternitat, la cura de l´infant, etc. Abans del naixement els hi entreguen canastres de nounat, cotxets, bressols i les coses necessàries per cuidar el nadó.

Se’ls hi ofereix ajuda de professionals externs com advocats, ginecòlegs, treballadora social per assessorar a les mares dels recursos públics i privats per accedir a guardaries, habitatges, rendes d’inserció...

També s´ofereix catequesi per descobrir i cultivar l’amor a Déu, i qui ho sol·liciti pot rebre els sagraments.

A Sant Just Desvern

El 22 d´abril vam celebrar, amb molt de goig per primera vegada, el bateig de tres criatures de mares que participen en les seves activitats i que reben el seu suport. Han estat batejats: John Dylan, Anjali Meritxell i Lashmi Queralt. Acompanyats per un nombrós grup de persones en una cerimònia càlida, emotiva i amb un gran contingut catequètic.

Així s’ha cobert una primera etapa de la actuació de la Llar de Maria, amb una activitat creixent, i on ja es dona suport a 16 dones i compte amb 10 voluntaris.

Demanar-vos, finalment, la vostra col·laboració en aquest projecte, bé sigui amb la vostra pregària, el vostre temps, els vostres consells, la vostra ajuda econòmica o els vostres coneixements tècnics.

 

SERVEIS PARROQUIALS

  • Càrites
  • Visitadors de malalts
  • Programa de ràdio
  • Sacraments
  • moviments i grups

  • Justícia i Pau
  • Llar de Maria
  • Apassionats per la vida
  • Nostra Dona
  • Adobe Reader Acrobat reader