El Centre a
Ràdio Desvern

Espai del Centre tots els dilluns de
12 a 12.15 a càrrec de la presidenta Maria Quintana.
Meteo
de
Sant
Just
 
BENVINGUTS A LA PÀGINA WEB DEL
CENTRE D'ESTUDIS SANTJUSTENCS
ACTIVITATS I INFORMACIONS
CURS DE CONEIXEMENTS SANTJUSTENCS

Aquest any hem organitzat el Curs de Coneixements Santjustencs amb la presentació, en format conferència, dels articles de la Miscel·lània XX dedicats a la Guerra Civil. No cal inscripció prèvia.

- 11 de maig, a les 19 h., a la sala Isidor Cònsul de Can Ginestar
L'economia de Sant Just Desvern durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), a càrrec de Roger Cunties

- 18 de maig, a les 19 h., a la sala Isidor Cònsul de Can Ginestar
Gener de 1939. De Just Desvern a San Justo Desvern, a càrrec de Francesc Riera i Jordi Amigó

- 25 de maig, a les 19 h., a la sala Isidor Cònsul de Can Ginestar
El cost humà de la Guerra Civil a Sant Just Desvern. Víctimes i desapareguts vinculats a Sant Just Desvern en relació o com a conseqüència de la Guerra Civil espanyola (1936-1939), a càrrec de Vicenç Duran

NOVETATS A L'INVENTARI
DE BÉNS MOBLES
MUSEU VIRTUAL

Seguim incorporant  fitxes noves:
Fitxa nº 0435: Art efímer, ¿Tornaran?, de Xita Camps.
Fitxa nº 0445: Pensaments de Joan Margarit.(2) Fitxa nº 0446: Rellotge de sol de can Jordi Campreciós.          
Fitxa nº 0447: Pintura representant el Pecat Original (Adam i Eva).
Fitxa nº 0449: Grafit feminista plaça Campreciós.

Per a més informació consulteu la pàgina Web del CES al seu Museu Virtual
CASTELLS CATALANS.CAT
El Centre d'Estudis Santjustencs acull un grup de socis, amics i simpatitzants que realitzen visites a castells, torres i cases fortes des de primers de 2006. El seu propòsit, a més de passar-ho bé, és recollir informació gràfica i escrita. L'any 2011 van crear el web Castellscatalans.cat i un Blog on podeu trobar informació sobre els castells visitats.
JUNTA DIRECTIVA 2016
El divendres 29 de gener de 2016 es va celebrar l'Assemblea General Ordinària 2014 del Centre d'Estudis Santjustencs, on es va ratificar per unanimitat la composició de la Junta Directiva de l'entitat que queda així:

Presidenta: Maria Quintana i Cortès
Vicepresidenta: Palmira Badell i Farigola
Secretari: Vicenç Duran i Subirana
Tresorera: Berta Quintana i Cortès
Vocal : Pere Aceitón i Marín
Vocal: Miquel Almela i Casanova
Vocal: Francesc Blasco i Urpinell
Vocal : Pilar Domínguez i Lázaro
Vocal: Antoni Fumadó i Garcia
Vocal: Josefina Modolell i Ribalta

INFORMACIONS DIVERSES
EL CENTRE A FACEBOOK
 

El Centre d'Estudis Santjustencs ja disposa de pàgina a la xarxa social Facebook. Esperem que us "agradi " a tots els socis, amics i simpatitzants.

EL CENTRE AL WEB DEL RACÓ
 

WEB DE RACÓ.CAT

El web de les Revistes Catalanes amb accés obert, és el lloc on es pengen les Miscel·lànies d'Estudis Santjustencs, on les podeu trobar i consultar.
Informació sobre l'accés

EL VÍDEO DELS 25 ANYS
Ja teniu a Youtube el vídeo dels 25 anys del nostre Centre d'Estudis. Premeu la imatge per accedir-hi.

 

ACTIVITATS I RECERQUES
EL CENTRE A LA DIADA DE SANT JORDI
Abril 2016. El dissabte 24 d'abril el CES va estar present als jardins de Can Ginestar. Vam estrenar un faldó amb les lletres ben visibles. Molts socis van passar a recollir la Miscel·lània XX. Foto de Lluís Ramban.
EL CENTRE ÉS PRESENT EN EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA
Març 2016. El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia, però a Sant Just es va celebrar el divendres 18 de març  a la Sala Cinquantenari de l'Ateneu, on Maria Quintana va coordinar la participació del CES amb els rapsodes següents: Palmira Badell, Leonci Canals, Pere Olivé, Maria Quintana i Pep Quintana. Foto de Miquel Almela.
EL CENTRE FA D'AMFITRIÓ
Març 2016. El 12 de març, el Centre d'Estudis Santjustencs va ser l'amfitrió de l'Assemblea General Ordinària 2016 i l'Assemblea General Extraordinària 2016 de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. Es va celebrar a la Casa de Cultura de Sant Just Desvern (Can Ginestar), i van assistir 60 persones que representaven 36 centres d'estudis dels territoris de parla catalana.
COL·LABORACIÓ AMB ELS CENTRES DOCENTS:
CICLE DIVULGATIU SOBRE LA GUERRA DEL FRANCÈS

Febrer 2016. Fruit de la col·laboració entre el Centre d'Estudis Santjustencs i el professorat del Seminari de Ciències Socials de l'Institut de Sant Just, el centenar llarg d'alumnes de 4t curs d'ESO de l'esmentat institut ha pogut participar en una nova edició d'aquesta ja consolidada activitat divulgativa sobre la guerra del francès.
Al llarg de les dues setmanes compreses entre els dies 15 i 26 de febrer s'han impartit quatre xerrades fetes amb suport audiovisual, les quals han estat adreçades respectivament a cada una de les quatre línies que estan cursant 4rt curs d'ESO a l'Institut. Aquestes xerrades han estat posteriorment complementades amb dues passejades comentades (una per cada dos grups) pels principals escenaris santjustencs que van ser testimoni d'aquesta contesa.
A l'igual que en anteriors edicions, tant les xerrades com les passejades d'aquest cicle han estat realitzades pel nostre consoci Juli Ochoa.

ESCOLES NÚRIA
Setembre 2015. El 6 de setembre de 2015, dos centenars d'antics alumnes de les Escoles Núria es van concentrar davant l'edifici de l'escola atenent la crida per fer una sessió fotogràfica. Properament es comunicarà l'enllaç on estaran penjades totes les fotos de la sessió. Gràcies a tots per la vostre assistència i al fotògraf Lluís Tarrés.
Àlbum de fotos
VISITA CULTURAL A HORTA
Juny 2015. Del 15 al 17 de juny de 2015, va tenir lloc la sortida cultural a Horta de Sant Joan, amb diferents rutes turístiques per l'entorn, com per exemple el Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan. Foto Francesc Blasco.
VISITA A SANT PAU
 

Grup de socis i simpatitzants del Centre d'Estudis Santjustencs durant la visita cultural que van realitzar el 30 de maig al recinte modernista de Sant Pau a Barcelona.

Foto: guia del recinte, càmara fotogràfica de F.Blasco (premeu-la)

CURS D'ARQUEOLOGIA
Abril 2015. Alumnes del curs d'Arqueologia organitzat pel CES de visita a la cova de Can Sadurní a Begues. Foto de Juli Ochoa.
DIADA DE SANT JORDI 2015
Abril 2015. Membres i exmembres de junta supervisant la paradeta del CES al jardins de Can Ginestar durant la celebració de la Diada de Sant Jordi el 19 d'abril de 2015. Nombrosos socis i simpatitzants han recollit la Miscel·lània XIX (50 dones) i han demanat informació de la propera Sortida Cultural a Horta de Sant Joan del 15 al 17 de juny de 2015. Foto de Jordi Cunties.
MISCEL·LÀNIA XIX

DIA MUNDIAL DE LA POESIA
Març 2015. El passat divendres 20 de març, un centenar de persones vam celebrar a l'Ateneu el Dia Mundial de la Poesia, i entre altres poetes internacionals es va retre un homenatge a l'Ovidi Montllor i Mengual, el qual com a mínim va estar tres vegades a Sant Just Desvern. Foto de Ll.Ramban.